Kim Lindblom Eriksson

Otippat gott
Jösses someone please stop time. Den bara flyger förbi och dagarna går så himla fort! Lämnade Oli på förskolan för fem minuter sedan och nu har det snart redan gått fem timmar så det är dags att hämta igen. Var tar tiden vägen? 
 
När jag hade ätit lunch fick jag för mig att jag skulle byta taklampa i köket så jag började mecka med det men insåg efter alldeles för lång stund att jag inte alls förstod instruktionerna. Får be svågern (som är elektriker) att komma och hjälpa mig tror jag, haha. 
 
På tal om lunch så har jag ätit samma i ett par dagar nu, nämligen det jag gjorde till middag för ett par dagar sedan! ICA Maxi hade det på provsmakning för... länge sedan.. och sedan dess har jag tänkt att det måste jag laga eftersom det var så otippat gott! Det är alltså indiska köttbullar med mandel och blåmkålsyoghurt vi snackar om nu!
Jag har aldrig sett Olivia äta så många köttbullar så det gick hem hos henne. Blomkålsyoghurten blev lite för stark för henne men hon var nöjd med bara köttbullar och ris :) 
Dessutom fick jag ett helt genialiskt infall och la till lite gula russin till blomkålsyoghurten (var inte med i orginalreceptet) och det lyfte verkligen hela rätten. Så nöjd med mig själv, höhö.
 
Blomkålsyoghurt:
½ litet blomkålshuvud
3 salladslökar
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk sweet chilisås
1 tsk curry
salt och peppar
½ dl gula russin
 
400 g köttbullar
1 msk olja
1 msk Tikka masala kryddmix
1 msk smör
1 msk flagad mandel
 
4 portioner nykokt ris till servering
 
Ansa, skölj och riv blomkålen grovt. 
Strimla löken fint på snedden.
Blanda matyoghurt, curry och sweet chilisås.
Vänd ner blomkål, lökstrimlor och russin.
Smaka av med salt och peppar.
 
Stek köttbullarna i olja i en panna enligt förpackningens anvisning.
Mot slutet tillsätter du tikka kryddmix, smör och mandelflagor.
 
Servera köttbullarna tillsammans med blomkålsyoghurten och nykokt ris.