Kim Lindblom Eriksson

Ett kort utomhusbesök i småland
Egentligen skulle vi ha åkt till Jönköping igår men när jag kikade i helgen så såg det ut som att det skulle trist väder där nu. Så efter att barnen somnat i lördags kväll bestämde vi hux flux att "vi åker imorgon". Eftersom min mormor och morfar (som vi alltid bor hos) är riskgrupp i allra högsta grad bokade vi hotell. 
 
När jag berättade för Olivia på morgonen när hon vaknat att vi skulle åka till gammelmormor och gammelmorfar blev hon helt överlycklig. Hon har längtat sååååå himla mycket efter att få åka dit och hälsa på. Men vi var noga med att berätta att man inte får vara inne hos dem, inte vara nära och kramas. Jättekonstigt för en 3-åring säkert!
 
Vi tajmade bilturen med Willes första nap time. Han höll sig vaken till Västberga ungefär sedan sov han till Norrköping. När han vaknade var han på ganska bra humör ändå så vi bestämde oss för att köra till Mjölby och ta en lunchpaus på Jureskogs där. Egentligen lite för mycket folk där inne för att jag skulle känna mig bekväm men vi hittade ett stort bås som vi belägrade så att vi kunde hålla avstånd från andra. Maten var såklart god men lite pricey med 350 spänn för två vuxna. Oli fick med sig ett Happy Meal från donken istället.
 
Min morfar har varit ganska dålig senaste tiden men när vi kom dit kom han direkt ner. Han struntade lite i corona för att hälsa på William som han aldrig träffat förut. Men sedan fick de hålla avstånd. Jävla skitcorona. 
 
Oli skulle prompt ner och bada men det var 15 grader i vattnet (Vättern) så väl där blev det inte mycket badande. Haha. William däremot ÄLSKAR att bada och fick sprattla med fötterna i vattnet. Sedan blev han jättesur när vi tog upp honom fast han var iskall om fossingarna.
 
Oliven levde bästa sommarlivet. 
 
Jag tröttnar ALDRIG på denna utsikt!
 
Vi var ute hos dem hela dagen och sedan åkte vi till hotellet. Olivia tyckte det var superkul att bo på hotell och vill göra det varje natt nu. Hotellet var trevligt men igår vaknade jag med 11 myggbett över kroppen. Trodde jag. Med närmre undersökning kom vi fram till att det måste vara vägglössbett! Hua! Bara jag som lblivit biten som tur är men nu har vi lite panik över att få in skiten här hemma. Som tur är hade vi inte mycket med oss men allt får nu åka in i frysen i minst en vecka!
 
Efter att vi ätit frukost igår åkte vill tillbaka till mormor och morfar. Jag, Marcus, Olivia och Emelie tog en sväng till Gränna. Det var SÅ mycket folk där så vi skippade huvudgatan och åkte ner till hamnen och åt glass istället. Sedan tog vi ett lite mer avsides polkagriskokeri och kollade på tillverkningen (som Oli verkade helt ointresserad av, hon ville bara ÄTA godiset NU!, heh) och köpte med oss en varsin gris. 
Sedan åkte vi tillbaka till mormor och morfar och hängde, plockade körsbär och åt mängder av korv med bröd i solen innan vi åkte hemåt lagom till barnens sovtid. Båda barnen sov i princip hela vägen hem. Supersmidigt!