Kim Lindblom Eriksson

Verkligheten
Och vips så var Marcus semester över och han har gått tillbaka till jobbet. Det känns superkonstigt eftersom han varit hemma i nästan fyra månader nu. Men nu är det reality check på riktigt. Olivia har sommarlov i tre långa veckor till. Hon längtar ihjäl sig efter dagis med alla kompisar så det kommer att vara en lycklig tjej som får gå dit igen efter sommaren.
 
Jag ska försöka ta med barnen ut på något varje dag dessa veckor. Även om det bara är till lekplatsen så behöver vi göra något mer än att vara hemma. Är det fint väder kommer vi nog hänga vid min mammas pool mest skulle jag tro. Som tur är så har både min mamma och min syster semester två veckor till nu så jag har lite hjälp och sällskap.
 
Idag ska jag försöka ta mig iväg till IKEA och köpa en juniorstol till Oliven. Har också lite saker jag skulle behöva lämna tillbaka. Barnen hänger hemma hos mormor under tiden och jag hoppas det inte är mycket folk där. Ska försöka vara där när de öppnar tror jag. 
 
Förresten gjorde jag en himla god middag i fredags. Pasta Marsala. Ett sånt där Filippe Cohen recept ni vet som hela sverige lagar just nu. Gott var det i alla fall!
 
4 portioner
 
4 portioner pasta
50 g smör
1 krossad vitlöksklyfta
en näve färska salviablad
2 kycklingfiléer
salt och peppar
1 dl marsalavin
3 dl grädde
2 msk koncentrerad kalvfond
2 dl finriven parmesanost
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
 
Smält smöret i en vid panna tillsammans med vitlöken och stek salviabladen i det.
Lägg salviabladen åt sidan och bryn finstrimlade kycklingfiléer i smöret tills de får fin färg. 
Tillsätt marsalan och låt koka ner till ca hälften av vätskan kvarstår.
Häll på grädde och kalvfond och låt koka ihop ett par mnuter.
 
Tillsätt pastan och parmesanost och späd eventuellt med någon deciliter av pastavattnet. 
 
Servera med den smörstekta salvian.