Kim Lindblom Eriksson

Glasstider
Hörrni, wow vilken respons på inläggen om vår resa mot att bli föräldrar! Tack! <3 Det kommer två eller tre delar till. Delar upp det lite, tar lång tid för mig att skriva mellan blöjbyten, torka upp spilld saft etc.
 
Men på tal om saft. Vad passar skitbra till det? GLASS! Glass är det bästa med livet och därför är det ju så himla trevligt att det finns ett bra sätt att göra egen glass hemma utan glassmaskin. Visst har ni väl testat att göra "No Churn Icecream"? I princip är basen vispgrädde och kondenserad mjölk som man smaksätter. Plättlätt och sjukt gott! 
Igår svängde jag ihop en blåbärsglass. Glass är ett måste i denna värme.
 
 
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
1 tsk vaniljpulver
250 g tinade blåbär
 
Vispa grädden lätt.
Blanda ner kondenserad mjölk, vaniljpulver och blåbär.
Häll upp i en frystålig bytta, sätt på lock, och låt stå i frysen i minst 6-8 timmar före servering.
 
Jag har en aningens mer ovanlig glassmak i åtanke, som jag tänkte prova att göra i veckan. Delar med mig om det blir bra. Har ni förresten provat brynt smörglass? Den görs på samma sätt och är GUDOMLIGT god! HÄR har jag samlat alla mina glassrecept :)
 
Veckan som gått har i princip bestått av bad varje dag. Veckan som kommer ser ut att bli lite tråkigare väder så då blir det nog mer inomhusaktiviteter. Typ fixa lite med hemmet etc. Får se vad vi tar tag i!