Kim Lindblom Eriksson

Helgen
Helgen har förflutit ungefär som de brukar. Familjehäng, god mat, städning och veckohandling. Mycket basvaror behövdes fyllas på denna vecka så det blev ett stort lass som fick följa med hem. Veckohandlar gör vi ju alltid så det är inget konstigt ens i dessa tider. Brukar också försöka komma iväg tidigt på dagen för att handla men nu försöker jag verkligen se till att vara där nästan när de öppnar för att slippa rushen av folk. 
Efter veckohandlingen passade jag på att göra rent kylen ordentligt också och organisera den när det ändå var en del som skulle stuvas in där. Blev trots allt luftigt och lättöverskådligt där inne. Nöjd tjej här. 
Jag och Wille har tagit en promenad med min bror (med gott om mellanrum mellan oss, don't you worry) medan Marcus och Oli var i lekparken. Hon har inte riktigt orken att gå runt så mycket, även om vi har ståbrädan med, men jag behöver få röra lite på mig så det är bra att vi kan dela upp oss :)
Sedan blev det Take Away från Bastard Burgers till middag. Supergott men jag tror det är bättre att äta där nästa gång. Var lite för långt att åka hem med det tror jag.
 
Häromdagen var jag ute med barnen till Bögs Gård. Vi skulle grilla korv och ha oss men fick aldrig någon fyr på elden så det blev bara pannkaksmuffins innan vi gav upp och åkte hem och stekte korven istället. Haha. Till Marcus (och vår) stora glädje köpte vi dessutom med oss kanelbullar från Helenas Café på gården. De är fantastiska och innehåller säkert huuuur mycket smör som helst. Bästa kanelbullarna!
 
Igår lagade jag en riktigt enkel men såå god middag. Vet inte hur många gånger jag tog om, haha. Olivia åt bra också. Trodde hon skulle tycka det var lite spicy men hon åt med god aptit. Det har hon faktiskt gjort generellt senaste tiden så mama's happy
I alla fall. Här är receptet på Pasta al Pomodoro!
 
ca 4 portioner
 
4 burkar (á ca 400 g) konserverade körsbärstomater
4 vitlöksklyftor
olivolja att steka i
1 kruka basilika
1-2 tsk chiliflakes
400 g spaghetti
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning i rikligt saltat vatten.
 
Hella upp generöst med olivolja i en stor panna. 
Fräs på vitlöken en stund utan att den tar färg.
Häll på tomaterna och låt puttra en stund. 
Späd eventuellt ut med pastavatten.
Smaka av med chiliflakes.
Grovhacka basilikan och blanda ner den i tomaterna. 
Lägg över spaghettin i tomatsåsen och vänd runt alltsammans. 
 
Servera pastan med finriven parmesanost.