Kim Lindblom Eriksson

Succé
Jädrrrar vilket härligt väder det har varit idag! Vi var ute och åt korv med bröd i solen till lunch och fick sällskap av min syster. Och av min bror som äntligen kommit hem från Singapore. Han har varit där och pluggat i drygt 2,5 månad och skulle ha varit där i ett par månader till. Men omständigheterna har ju verkligen förändrats och häromdagen blev det plötsligt väldigt akut att få hem honom eftersom alla flygbolag stänger ner allt. Men han är hemma. Han sitter i karantän så han var här och åt korv men vi var ute hela tiden och vi höll oss på avstånd. Inga kramar idag :(
 
Vi har som sagt varit ute väldigt mycket senaste tiden. Dels pga fint väder men också för att vi måste aktivera oss och främst Olivia. Annars blir vi alla galna snart. Marcus har varit hemma sjuk i snart två veckor så han har hållit sig inne. Men jag och barnen har gått mycket promenader och haft picknick.
En av grejerna som jag haft med i picknick visade sig vara en riktig dundersuccé! Jag gjorde pannkaksmuffins och de har haft en strykande åtgång här hemma. Jag har aldrig sett Olivia äta så mycket av något som av dessa och även Marcus har klippt i sig bra många. Fick göra två satser till igår som jag frös in för att ha till framtida mellis/uteluncher.
 
 
 
Första vändan (de på bilderna) gjorde jag hälften "naturella" och hälften med blåbär i. Suuupergoda med en klick grädde och sylt. Alltså på riktigt beroendeframkallande! Av de två andra satserna gjorde jag mest naturella men också en plåt med bacon i. Så gott det med! Allt blir ju godare med bacon ;)
 
Här är i alla fall receptet till ca 24 st, om någon vill ha.
 
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl (i någon sats tog jag 1dl grahamsmjöl och 2 dl vetemjöl för att göra dem lite "matigare")
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
3 ägg
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Vispa ner mjöl, bakpulver och salt i mjölken till en klumpfri smet.
Vispa ner äggen. Smaksätt eventuellt med lite vaniljpulver eller kanel, om man vill.
 
Smörj muffinsplåtar ordentligt, snåla INTE med smöret och fyll dem till ungefär 2/3. Eller använd muffinsformar om du inte har någon muffinsplåt.
Grädda pannkaksmuffinsarna i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Tills de är fluffiga och gyllenbruna.