Kim Lindblom Eriksson

Allt på en gång
Hallihallå!
 
De senaste veckorna har det hänt så mycket i livet att jag knappt vet vad som är upp och ner. 
När man äntligen tror man börjar landa kommer nästa smocka med saker att ta itu med. Men en sak i taget.. eller allt på en gång. Oavsett så tar vi oss igenom det.
 
Huset
Vi har sålt vårt hus! Senast jag skrev här hade vi väl fotat huset för en eventuell försäljning. Men sen kände vi att "äsch, vi kör!". Så smack upp på hemnet och efter bara någon timme var det två spekulanter som hörde av sig och ville ha privatvisning för att köpa före visning. Det ena sällskapet ställde in eftersom de sett vad som hänt oss dagarna innan (se nedan) och fick kalla fötter. Det andra sällskapet kom och älskade huset och la ett bud direkt. Lite förhandling och sedan skrev vi kontrakt i tisdags. Sjukt! 22 februari får de tillträde till huset så då är vi hemlösa om vi inte hittat något innan dess, haha. 
 
Fönstertittare
Sent på lördagskvällen förra veckan knackade det på dörren hos oss. Det var en kvinna från styrelsen i vår samfällighet som kom och informerade oss att en stund tidigare hade en man blivit påkommen utanför vårt hus där han stod och kikade in och "tog på sig sälv". Den här mannen har härjat i vårt område i nästan ett år men vi har inte hört om det förrän för några veckor sedan. Innan har han hållit sig till ett specifikt fönster en bit från oss. Men nu hade han alltså hittat till oss. Gemensamt för dessa fönster han håller sig till är att det där bor unga flickor. Så himla vidrigt. Jag blev livrädd och drog ut en varning och vädjan på facebook med informationen vi hade och att folk gärna fick hålla ögonen öppna så att vi får fast honom. Det var alltså detta en av husspekulanterna sett. Men detta är alltså inte anledningen till att vi flyttar, det var redan på gång när detta uppdagades. Mitt i detta kaos har i alla fall en fantastisk områdessamverkan växt fram. Nya facebookgrupper med trygghetspromenader och appar för att varna varandra i området har organiserats och varje gång jag tittar ut genom fönstret på kvällarna ser jag folk som är ute och promenerar, ute och går med hunden, kollar läget osv. Så fint <3 På lördagen var jag rätt. På söndagen var jag arg. HAN SKA BORT! Polisen har varit supersnabb ut (han har setts utanför oss flera gånger. Inte av oss men av förbipasserande som skrämt honom) men han är snabb och verkar känna till området väl. Men vi vet hur han ser ut, hur han beter sig och det är bara en tidsfråga innan han åker dit. För han SKA som sagt bort från våra hem.
 
Hälsan
Så när allt det här med fönstertittare och husförsäljning hade hänt så tänkte man att man kanske skulle kunna få en lugn stund. Men nej. I torsdags kom Marcus hem och berättade att hans vän som han träffat lördagen innan hade fått Covid-19. Dvs möjligen smittsam när de träffades. Hoppades på att vi skulle klara oss men natten till fredag fick Olivia feber och under fredagen fick även William feber. Olis feber var borta på lördagen och Williams feber är borta idag. Dock började jag känna mig krasslig igår och har haft feber och rejäla förkylningssymptom idag. Både jag och Marcus har beställt hem test för Covid-19 men gud vet hur lång tid det tar. Förhoppningsvis är det bara en vanlig förkylning. Och peppar peppar har barnen i alla fall klarat sig med det lilla de hade. Vore förstås härligt att ha lite corona överstökat men samtidigt är man ju orolig att det ska bli värre. 
 
Idag har jag (hög på alvedon) efter mycket tjat från Olivia hjälpt henne att karva årets halloweenpumpa. Fröken antikladd ville sedan givetvis inte gröpa ur pumpan för det var för kladdigt och luktade för mycket apelsin (?). Hon nöjde sig med att äta halloweenkakorna jag dukat fram istället. Sedan var hon såååå upprörd över att hon inte fick ha den i sitt rum men nöjde sig tillslut med att den stod på bordet ute på altanen så att hon kunde se den. Får se om det blir något mer halloweenpyssel i år. Beror lite på hur vi mår här hemma.
 
#1 - Sandra

Usch och fy! Hoppas ni blir friska fort igen.. Jag är också krasslig och har bokat för att åka och testa mig imorgon, bokade i fredags och det var den första tiden som fanns här!

Svar: Ja samma här! Så vi bokade hemtest för vi tänkte att det kanske skulle gå snabbare, men det verkar det inte göra. Hans test ska komma idag tydligen men mitt har jag inte hört något om än. Suck. En hinner väl bli frisk innan man får testa sig.
Kim Lindblom Eriksson