Kim Lindblom Eriksson

Den ultimata kanelbullesemlan
Ni vet väl vid det här laget att jag den här tiden om året gärna ägnar mig åt semmelätning. Men inte vilka semlor som helst. Nej. Det ska helst inte vara någon som helst mandelmassa i faktiskt. Vaniljsemlor däremot, då snackar vi. Och de senaste åren har ju verkligen varit semmelfusionernas tid. Allt från wraps till kladdkakor till alla möjliga och omöjliga varianter. Inte minst kanelbullesemlan som är så pass poppis att den är ett stående inslag i vår ICA Maxis semmeldisk. Men finns denna goding som vaniljsemla? Givetvis inte (men det är helt legit att undra varför!). Så vad gör man då om man verkligen vill ha en kanelbullevaniljsemla men verkligen inte orkar göra en själv från grunden? Jo då köper man en butiksbakad kanelbulle och så går man till bageriet och frågar snällt om man kan få köpa en burk med deras vaniljkräm, och det får man! Så det gjorde jag. Hem, delade bullen i tu, bredde på vaniljkräm, spritsade på lite vispad grädde och på med locket och voila! Gudomligt!
 
 
Nu sover barnen och jag ska röja upp efter dagens aktiviteter innan jag landar i soffan och kollar på någon serie. Olivia har börjat få somna själv i sin säng (efter saga, givetvis) och sover själv i sin säng hela nätterna nu. Med mutor såklart men det går ganska bra! 
Nu har vi kört att om hon klarade det fyra nätter så fick hon välja en leksak. Inga problem!
Så nu har vi börjat om och nu är det 10 nätter som gäller och när hon klarat det ska vi åka till Leos lekland! Heja Oli!