Kim Lindblom Eriksson

Flyttpackning, jobb och Torikatsu
Good evening peps!
 
Jag säger det varje gång jag checkar in här tror jag men tiden springer verkligen ifrån mig! Det är bara en dryg månad kvar tills vi får nycklarna till nya huset så flyttpackningen är i full gång. Men det är sååå svårt att veta vad man kan börja med tycker jag. Men nu kan vi nästan packa det mesta känns det som.
 
Jag jobbar ju om dagarna nu igen och Marcus var hemma med båda barnen förra veckan pga jullov för Olivia. Nu är hon tillbaka på förskolan och lyckligast i stan. Också skönt med en break för Marcus tror jag att bara ta ett av barnen största delen av tiden ;)
 
Marcus har varit riktigt grym här hemma och lagar mat 3-4 dagar i veckan så maten står i princip på bordet när jag kommer hem från jobbet. Sådan lyx! Jag jobbar ju såklart hemifrån (fast hemma hos min syster som bor jättenära) så det blir ingen direkt pendlingstid.
Han har i alla fall varit grym!
 
På helgerna lagar jag maten och nu i helgen som var gjorde jag bland annat en supergod rätt som jag nog kommer att göra flera gånger. Olivia vägrade förstås smaka och det var nog inte en av Marcus favoriträtter genom tiderna- men han åt ändå med god aptit. Det blev hur som helst Torikatsu med kålsallad! Det är en utbankad pankopanerad kycklingfilé som serveras med en japansk ketchupsås och en såååå god kålsallad! Egentligen ska kålsalladen göras på spetskål men jag hade gjort coleslaw på rödkål dagen innan så jag utgick helt enkelt ifrån den istället. Och skippa inte dijonsenapen till. Den lyfter hela rätten! 
4 portioner
 
4 minutfiléer av kyckling
1,5 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
3 dl pankoströbröd
salt
naturell olja att fritera i
 
Kålsallad:
½ spetskål (jag hade rödkål)
3 msk majonnäs
1 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger
½ tsk strösocker
3 msk rostade sesamfrön
 
Tonkatsusås:
1 dl ketchup
2,5 msk worcestershiresås
2 msk japansk soja
1 msk honung
 
Tillbehör
4 portioner ris
Dijonsenap
 
Koka ris enligt förpackningens anvisning. 
 
Strimla kålen tunt.
Blanda majonnäs, soja, sesamolja, risvinäger och socker.
Blanda såsen med kålen. 
 
Vänd kycklingen först i mjöl, sedan ägg och sist panko.
Hetta upp ca 1 cm olja i en vid panna och stek kycklingen i oljan tills den är genomstekt och gyllenbrun på båda sidor. Fläkt av och stort grytlock redo!
Låt rinna av på hushållspapper.
 
Blanda ihop ingredienserna till tonkatsusåsen. 
 
Servera kycklingen tillsammans med nykokt ris, kålsalladen, tonkatsusåsen och dijonsenap.