Kim Lindblom Eriksson

Feber och hawaiiansk husman
Puh! Ett par riktigt tuffa dygn har passerat då William har varit helt sänkt i ganska hög feber. Inga direkta symptom i övrigt förutom snuva så jag vet inte riktigt vad som ligger bakom det mer än möjligtvis vanlig förkylning. Han har dregglat en del men det känns som för mycket feber för att vara tänder som spökar?
I vilket fall har han varit feberfri hela dagen så imorgon ska Olivia äntligen få komma tillbaka till förskolan igen. Som hon längtat!
 
Olivia har mått toppen dessa dagar och har klättrat lite på väggarna här hemma. Som ni ser var den ena piggare än den andra, haha. 
 
Förresten ska jag bjussa på recept på en av våra nya middagsfavoriter här hemma. Superenkelt egentligen men väldigt uppskattat. Det är Hawaiiansk husmanskost skulle man kunna säga med färsbiffar, gravy ris och stekt ägg toppat med salladslök. Egentligen ska det väl vara jasminris till men vi kör mest fullkornsris här hemma så vi har tagit det istället. Jag föredrar lite rinnig gula på äggen till den här typen av rätt medan resten av familjen vill ha vändstekta. Smaksak!
 
 
Loco Moco
4 portioner
 
600 g blandfärs (även nötfärs eller vegofärs funkar fint)
1 gul lök
½ dl ströbröd
1 ägg
1 msk worcestershiresås
Salt och peppar
Olja till stekning
 
Sås:
4 dl vatten
1 dl grädde
1 msk maizenaredning
1 msk worcestershiresås
1 köttbuljongtärning
 
Till servering:
4 portioner kokt jasminris
Stekta ägg
Salladslök
 
Finhacka löken och stek den i lite olja tills den blivit mjuk och fått lite färg.
Lägg över löken i en bunke och blanda med resten av ingredienserna till biffarna till en jämn smet. 
Forma till biffar och stek dem gyllenbruna och genomstekta på medelvärme i lite olja i en panna. 
 
Lägg biffarna åt sidan och vispa ur pannan med vatten, grädde, och buljongtärning.
Red av med maizena och smaka av med worcestershiresås, lite salt och peppar.
 
Servera biffarna med såsen, nykokt ris, stekta ägg och lite hackad salladslök.